På vores forårstur til Italien skulle vi besøge vores mangeårige partner Il Drago ela Fornache i Toscana og smage de seneste årgange samt spændende nyheder. Endvidere skulle vi besøge et Passolini, et biodynamisk Chiantihus ligeledes fra Toscana.
Massimo Castagnozzi, vinmager fra vingården, har stået for vinproduktionen og arbejdet i kældrene i de seneste 20 år. Udover fantastiske Chianti-vine producerer Pasolini endvidere en skøn Chardonnay og en mindst ligeså skøn Rosevin: Violante. Massimo har endvidere en forkærlighed for blandingsvine og producerer en sublim Supertoskaner San Zanobi samt forskellige andre blandingsvine på Merlot, Sangiovese og Cabernet Sauvignon samt Syrah.
Vi har fået biodynamiske eller økologiske nyheder hjem fra Passolini.
Hvad betyder økologisk vin?
Før vinen kan betegnes som økologisk eller organisk skal vinmarken have fulgt økologiske principper i minimum tre år.
Kort sagt dyrkes økologisk vin uden brug af kunstgødning eller sprøjtemidler med pesticider. I stedet bekæmpes med deres naturlige fjender og ukrudt fjernes eller holdes nede med naturlige metoder.