Få leveret til døren for 75 kr.

Nyheder fra Bourgogne

11 Bourgogne nyheder på lager!

SB Vinimport (nu Vinstorm) blev stiftet som firma i 2010 og startede dengang med import af Bourgognevine fra producenten Moillard Grivot efter flere års vinrejser til Bourgogne og Champagne. Jeg brænder stadig for Bourgognes elegante og smukke Pinot Noir vine og de flotte fadlagrede Chardonnay vine! Siden er navnet ændret til Vinstorm, men jeg har 11 år efter det startede fortsat kontakt til Moillard Grivot, og har netop hentet 2 paller Bourgognevine hjem. Vine fra aller øverste hylde. Blandt andet Gevrey Chambertain, Chambolle Musigny, Pommard, Vosne Romane og legendariske Mersault. Flere af disse vine ligeledes i 1. cru og en enkelt Grand Cru. En del af vinene og markerne er gengangere fra første bestilling tilbage i 2010.

Meget er sket på 11 år – men vinene fra Bourgogne er fortsat de vine der ligger tættest til mit hjerte – det gøres simpelthen ikke bedre! Derfor vender jeg altid hjem til Bourgogne.

Om Bourgogne

De første skriftlige kilder, der beskriver vindyrkning i Bourgogne, stammer fra 312 e.Kr. Her beskrives vinmarkerne med rødder så dybe og sammenfiltrede, at der er umuligt at grave i jorden. Vindyrkningen må altså have været veletableret på dette tidspunkt.

Berlingske tidendes vinanmelder Søren Frank beskriver en Bourgognevin således: ”Den ultimative nydelse – Vinelskerens vin. Når man finder den rette vin på det rette tidspunkt, kan man simpelthen bare ikke lade være. Den perfekte Bourgogne byder på så skamløs megen nydelse, så megen glæde, velvære og sensualitet, at ingen andre vine kan være med. Har man oplevet en af de store cru’er, når den står i fuld flor og mærket dens intensitet og den kraft, vinen trods dens tilsyneladende lethed, sender gennem kroppen – en energi, som bedst kan sammenlignes med tantra-religionens kundalini – så er man simpelthen nødt til at opleve det igen, koste hvad det vil. Og det vil det!”

Druerne

Bourgogne er Pinot Noir område. Alle andre områder i verden forsøger, at producere en Pinot Noir-vin, der minder om de verdenskendte og anerkendte vine fra Bourgogne. Vinbønderne mener dog ikke, at man smager Pinot Noir druen i Bourgognevin. For dem er druen blot budbringer for terroir’et – det vil sige jordbunden og undergrunden.

Efter den amerikanske filmsucces Sideways har der været en stor hype og interesse for Pinot Noir druen, hvilket den lokale bourgunder ikke har meget til overs for, da det jo er terroir’et, der giver vinen sin karakter.

Bourgognes hvidvine er lavet på Chardonnaydruen. Kamæleondruen – der i Chablis giver en sprød og slank vin med grønligt skær, og som i Mersault giver en stor, fed, fadlagret vin med dyb gylden kulør.

Magnumflasker

Jeg er stor fan af Magnumflasker men har ikke tidligere importeret dem fra Bourgogne.

Vine på magnumflasker lagrer generelt bedre og bliver som regel af endnu bedre kvalitet end samme vin på normale flasker. Udover det er der noget imponerende og majestætisk ved en stor flot magnumflaske af en af yndlingsvinene!

Jeg har i denne omgang importeret 4 forskellige magnumflasker. Men kun få af hver, da de er vanskelige at få fat i. Så først til mølle på nedenstående.