Få leveret til døren for 75 kr.

Besøg hos Szaszi ved Balaton i Ungarn

Vi har været så heldige at møde det mest fantastiske ungarnske par gennem den mødregruppe som min kone var en del af i forbindelse med vores søns første leveår… Vi deler interesse for gastronomi og gode vine og igennem de seneste 4 år har de gentagne gange introduceret os for fantastiske ungarnske vine.

Det er dog vanskeligt at finde ungarnske vine på hylderne i Danmark – så da vi sammen skulle besøge vinregionen omkring Balatonsøen i juli 2023, var der måske en mulighed for at lave en aftale med en af de lokale vinproducenter.

Vi smagte mange gode vine – men navnlig en vinproducent blev vi rigtig glade for! Efter at have smagt en del af sortimentet fra Szaszi, fik vi en aftale om et besøg på vingården Szaszi Birtok. Vingården er en af de ældste certificerede økologiske vinmarker i Ungarn. Markerne strækker sig over 18 hektar og Szaszi har plantager i den sydlige del af skråningerne af Mount Saint George, Szigliget, Hajagos og Lesencetomaj.
Deres filosofi er enkel, ligesom deres forbindelse til verden omkring os: At producere skønhed og permanent værdi, samtidig med at etisk landbrugspraksis opretholdes. Derfor er de faste tilhængere af økologisk landbrug og bæredygtig udvikling. Deres mission er at fortælle historien om dette lille hjørne af jorden i flydende form, og for at gøre det med økologiske tilgang, med etisk brug af naturen, og i en kombination af traditionel og ny ønologisk praksis. 

Efter besøget har vi valgt at importere 5 dejlige vine fra Szaszi’s relativt store sortiment.

2 skønne hvidvine, en dejlig Rose, en let og elegant rødvin samt en smuk mousserende vin på druen furmint.

En stor tak til Virag og Laszlo, der har været med til at åbne vores øjne og smagsløg for den spændende ungarnsk vinverden!