Om Champagne
Der er blevet dyrket vin i Champagne af munke i klostre og på vingårde siden 1400-tallet. I 1700-tallet var der allerede en stor eksport af mousserende vine primært til England. Munken Dom Perignon har tidligere fået æret for at have opfundet Champagnen, hvilket dog er mere end tvivlsomt. 
Siden 1800-tallet har man aktivt markedsført Champagnen, som den luksusvare Champagne i dag regnes for at være. Champagne må regnes for et af de bedst brandede vinområder i verden og har gennem tiderne brugt kejsere, Napoleon, konger ol. i deres intensive markedsføring af produktet. I vore tider er det skuespillere, kunstnere og modeskabere som Scarlett Johansson, Andy Warhol og Karl Lagerfeld, der har været med til at tegne Champagnes ansigt udadtil.  
 
Klassificering af Champagne
Champagne Grand Cru: De 17 bedste marker er ophøjet til Grand Cru
Champagne Premiere Cru: De 43 bedste områder må skrive 1. Cru
Champagne: Alle andre kommer fra Champagne AOC udennærmere bestemmelse
Kvaliteten, og ikke mindst prisen, striger markant jo højere i hierarkiet vinen er placeret. I vores bestillingsliste er der primært 1. Cru vine fra Roualet.
 
Druerne
Champagne laves primært som et blend af 3 druesorter. Den hvide Chardonnay og de to sorte Pinot Noir og Pinot Meunier. Champagner udelukkende lavet på Chardonnay kaldes Blanc de blanc.
Grunden til at champagne har den velkendte lyse farve, selvom den er lavet på mørke druer, er at saften i Pinot Noir og Pinot Meunier er klar. Skallerne tages fra straks efter druerne er blevet presset.
SB vinimports ROUALET Rosé har fået sin fine farve, ved at skallerne fra druerne er med i første del af gæringen. 
 
 
Vintage contra Non-Vintage
Den typiske Champagne kaldes en Non-vintage og er en blanding af forskellige årganges vin samt ofte en blanding af de tre primære champagnedruer. Et godt eksempel på en non-vintage er Möet Chandons Imperial, der skal smage ens, hver gang man drikker den.
Vintagechampagne (årgangschampagner) er champagne fremstillet af druer fra et enkelt år. Vintagechampagne laves kun i gode årgange, og generelt er vintagechampagne gode køb. Man får normalt en mere fyldig og "dyb" champagne end den tilsvarende non vintage. Vintagechampagne er champagnen for champagnekenderen. Men ikke let at opdrive på det danske marked. Hos de store huse fokuserer man langt mere på NV-champagne og prestigecuvéerne - hvor Champagnen skal smage ens år efter år.
 
 
Champagne betegnelser (Sødme)
Doseringen af sukker efter den sekundære fermentering (dosage) er udslagsgivende for sødmen af Champagnen, der går fra brut natural(meget tør) til doux (meget sød). Den traditionelle champagne var væsentligt sødere end den champagne, der primært drikkes i dag som er brut varianten. I dag søger det amerikanske marked stadig efter de søde Champagner, mens forbrugerne i Danmark og Europa går efter den tørre Champagne. 
 
Brut natural: Meget tør
Brut: Tør
Sec: halvtør
Demi sec: halvsød
Demi doux: sød
Doux: meget sød