Om Piemonte
Piemonte er hjemlandet for to af Italiens kongevine: Barolo og Barbarresco!
 
Piemonte ligger i det nordlige Italien, og området grænser op til nabolandet Frankrig. Piemonte er Italiens vestligste og næststørste vinregion. Navnet Piemonte betyder ved foden af bjerget, og det hentyder til distriktets beliggenhed, hvor Alperne optager en stor del af den nordlige og vestlige del af Piemonte. Vin fra Piemonte er vin fra foden af de prægtige italienske alper. Rent vejrmæssigt er Piemonte præget af kolde, lange vintre og varme, lyse somre samt et tåget efterår. Dette typiske norditalienske vejr bidrager sammen med en kalkholdig jordbund til, at vin fra Piemonte er omgivet af så stor respekt og anseelse, som det er tilfældet.  
 
Den klassiske vin fra Piemonte er kendetegnet ved at være af stor kvalitet, og derfor er vin fra Piemonte også så anerkendt en vin, som den er. Man går sjældent helt galt i byen, hvis man vælger en Piemonte vin! 
Vin fra Piemonte er ikke en entydig størrelse. Vin fra Piemonte er både lyse, fine rødvine, sprudlende rosévine og læskende hvidvine, men først og fremmest er vin fra Piemonte fremragende, store rødvine. Barolo og Barbaresco er begge vine fra Piemonte og består af én eneste druesort, nemlig den fineste af alle druesorter fra Piemonte: Nebbiolo. 
 
Både Barolo og Barbaresco er store, fyldige vine, der begge modner sent, og derfor med stor fordel kan gemmes nogle år på vinreolen for så at blive fundet frem til en helt særlig lejlighed, der kræver en stor, klassisk vin fra Piemonte. For eksempel passer begge disse to store vine fra Piemonte fremragende til julens retter og middage. Barolo er den mest fyldige og kraftige af de to vine fra Piemonte, mens Barbaresco er en anelse mere feminin og elegant i sin smag – dog uden at miste den robuste og fyldige smag af vin fra Piemonte. Farven på den røde vin fra Piemonte er dybrød – nærmest sort – og duften er uforlignelig. 
Af hvidvine fra Piemonte er Asti-vinene nok de mest kendte, der med deres søde duft og smag af hyldeblomst og sommerens frugter passer perfekt til en varm sommerdag i haven.